За нас

FELCO e швейцарски производител със 70-годишна история, множество патенти и иновации и нестихващ стремеж към съвършенство в разработването и производството на режещи инструменти, предназначени за професионално използване в лозарството, овощарството, парко устройството и лесовъдните дейности.

FELCO е синоним на съвършенство в света на професионалистите, занимаващи се с резитбени дейности. Всеки модел е символ на известното мото „Произведено в Швейцария“ и притежава трите ключови характеристики, които го олицетворяват: прецизност до съвършенство в изработката на всеки детайл, дълъг експлоатационен живот заради висококачествените материали и възможността за подмяна на всеки елемент и най-добрите режещи глави – резултат от използването на високо качествена стомана и усъвършенствана технология на закаляване.

FELCO е компания носител на индустриално и технологично познание и това ѝ позволява през годините да предлага и разширява гамата си от ножици, така че клиентите да инвестират в инструмент с висока добавена стойност: Ергономия, Подменяеми компоненти, Здрави и дълготрайни материали, Експертиза в управлението и използването на ресурсите, Непрекъснато намаляване на екологичния отпечатък от производството. Политиката за качество, опазване на околната среда и безопасност на FELCO е достъпна при поискване office@felco.com

FELCO е основана през 1946 г. Félix Flisch в сърцето на часовникарския кантон Les-Geneveys-sur-Coffrane с амбициозната цел да направи обикновената градинска ножица в прецизен и качествен инструмент, който да удовлетворява и най-претенциозните професионалисти. Той е разбирал прекрасно, че при резитба целостта на растението се нарушава и отрезът е „рана“, чието заздравяване зависи в най-голяма степен от качеството на ножицата. Днес професионалният пазар признава FELCO за лидер, защото компанията продължава да се води от принципите на своя основател: 1.Инструментът да е възможно най-ергономичен 2.Изработката да е с най-голяма прецизност, за да е възможна подмяната на всички части 3.Използването на най-добрите налични материали гарантира качеството на рязане и здравината на инструментите.