FELCO представя нова гама от ръчни градински инструменти

Световният лидер в производството на ножици и режещи инструменти разширява своята гама от продукти с 5 нови инструмента, с които всеки градинар – професионалист или любител, ще извлече максимална полза от своята работа.

Новата серия градински инструменти FELCO включва 5 модела – широка лопатка, инструмент за култивиране, инструмент за плевене, инструмент с 3 зъба и лопатка Hori-Hori. Всички инструменти са изработени от висококачествени материали и са създадени за дълготрайна употреба.

Новата гама е свидетелство за непоколебимия стремеж на FELCO да предлага висококачествени инструменти, като разширява гамата си с нова продуктова категория и отговаря на нуждите и изискванията на взискателните потребители на марката.

Всеки инструмент от новата серия има специфично предназначение – широката лопатка е идеалният инструмент за изкопаване на дупки за засаждане на семена, цветя и разсад, докато инструментът за култивиране е подходящ за разбиване на повърхностния почвен слой и подговка на почвеното легло за засаждане. Инструментът за плевене върши прекрасна работа в прочистването на зеленчукови и овощни градини и лозови насаждения от плевели, докато инструментът с 3 зъба, т.нар. градинска вилица, е идеален за аериране на почвата и размесването й с компост. И на „върха“ на гамата е лопатката Hori-Hori – основен и незаменим инструмент в изкореняването на плевели.

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КАЧЕСТВО, БЕЗ КОМПРОМИСИ

Новите инструменти FELCO за градината са ръчно изработени с използване на устойчиво добити суровини и всеки един идва с доживотна гаранция. Дръжките са направени от ясеново дърво със FSC сертификат (FSC = Forest Stewardship Council е неправителствена организация, съблюдаваща отговорното добиване и опазването в световен мащаб на горите), с ергономична форма и гарантират лекота и удобство при продължително използване. Яркият им червен цвят, разпознаваем за марката, е резултат от ръчно омасляване с разтвор на ленена основа, без съдържание на фталати, което ги прави лесно различими в градината. Използването на горещо кована бор стомана и закалена стомана е гаранция за дълготрайно използване, а заточването на ръбовете на инструментите превръщане изпълнението и на най-тежката градинска работа в лесно изпълнима.