FELCO 14 & FELCO 15 – два нови ултра леки и ефективни модела

От началото на месец май, гамата на швейцарските инструменти FELCO се увеличи с два нови модела: FELCO 14 (с фиксирана дръжка на режещото острие) и FELCO 15 (с ротационна дръжка на режещото острие).

И професионалисти, и взискателни градинари ще намерят в FELCO 14 и FELCO 15 уникалното ноу-хау на марката FELCO в областта на ергономията, дълготрайността и лекотата на използване при ръчните ножици. Двата нови модела са изключително компактни и леки, с ефективен диаметър на изрязване до 18 mm.

Благодарение на специфичния дизайн на режещата глава, в който се откроява леко извития режещ нож, FELCO 14 и FELCO 15 позволяват мощно и гладко рязане. Кривата на контра-острието е оптимизирана да държи клона възможно най-близо до центъра на режещата глава. Фините линии и прецизната форма на двата инструмента ги правят изключително маневрени и позволяват лесен достъп до клоните при рязане. Кованите алуминиеви дръжки (с доживотна гаранция на използване) са леки и здрави и с форма, проектирана за оптимална и щадяща ръката и китката работа. Острието и контра-острието са изработени от висококачествена закалена стомана. Както и всички останали професионални модели, така и FELCO 14 и FELCO 15 са оборудвани с гумени тампони в основата на дръжките (за намаляване на умората и увеличен комфорт при продължителна работа), микрометрична система за притягане на остриетата (за гарантиране на чисто и прецизно рязане), надлъжен жлеб по контра-острието (за редуциране на натрупването и отвеждане на растителните сокове). Всеки компонент на двата модела е сменяем, което гарантира, че животът на инструмента може да бъде удължен толкова, колкото собственикът пожелае.

В отговор на пазарното търсене и в сътрудничество с нашите професионални потребители в областта, разработихме тези малки, леки и ефикасни ножици за резитба. Не позволявайте на размера да ви заблуди, новите FELCO 14 и FELCO 15 са ножици с голяма производителност, мощни резитбени инструменти, които са идеални за по-малки ръце, но еднакво продуктивни и в по-големите. Те разширяват гамата на FELCO, като предлагат алтернатива на потребителите с малки ръце и тези, които търсят компактна и лека ножица. Проектирани внимателно до най-малкия детайл, изработени с напълно възобновяема енергия и произведени в съответствие с нашите високи стандарти, FELCO 14 и FELCO 15 ще бъдат особено ценени за резитбена работа в овощари, градинари, лозари, цветари” казва изпълнителният директор на FELCO Стефан Копецки.